onsdag 29 juni 2011

Hong Kong dag 3

Dag 3 vaknade vi fortfarande trötta och nu även bakis (Mini Ninjan var bara trött). Det skulle vankas Dim Sum, små vita mini paltar med diverse innehåll. Kusin G visste om en riktig bra Dim Sum restaurang, dit inga västerlänningar hittar. Dessa små knytten visade sig vara goda och mumsiga, vissa av dem hade dock lite konstigt innehåll så akta er för allt med beancurd.

De små knytterna samt barbeque babyback ribs. Dim Sumen kokas i de runda korgarna och serveras till borden i dessa.


Foto tagen av och ur Mini Ninjas perspektiv.


Sedan kände vi för att prova sjölivet. Staden är en stor hamn med massa fartyg som ligger ankrade ute i vattnet. Staden har även en utbredd färjetrafik mellan de olika stadsdelarna och öarna. Vi tog en färja som gick två gånger i timman ut till en ö som heter Lamma Island, denna ö är känd för sina skaldjur.

Där var det dags för en återställare ;), ett riktigt gott vitt vin, som inmundigades på en uteservering. Vi var även tvugna att prova deras skaldjur. Det var en väldigt trevlig och lugn eftermiddag, varmt som attan men sjöbrisen och den molniga himlen gjorde att det ändå kändes behagligt.

Små kräk som smakade mumma.


Båtar.



Väl tillbaka på land tog vi en promenad i shoppingdistriktet där de såldes kött, fisk, leksaker, grönsaker osv osv. Kusin G inhandlade kvällens grillmiddag; skaldjur till förrätt och kött och strips till huvudrätt. Detta var vår sista kväll i Hong Kong och det var lite vemodigt att lämna lillkusinen där. Men vi kommer gärna tillbaka :).

Lite gatuvyer.






Kvällens olagade middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar