torsdag 23 juni 2011

Flygresan till Hong Kong

En torsdag åkte vi med Air China till Hong Kong. Flyget gick vid sju på kvällen och vi var framme nästa dag i Hong Kong. Vi mellanlandade i Beijing (8.5 timmars flyg) och fortsatte därifrån med flyg till Hong Kong (3.5 timmars flyg).

Flygresan gick bra även om det var en del turbulens, Mini Ninjan sov efter lite hot och övertalning av Fru Spik, 3 timmar fick hon ihop på första planet. Oljeshejken sov lika länge och det utan hot ;). Fru Spik själv sov i tjugo minuter, svårt att sova när kroppen pumpar adrenalin och man bara inte vill flyga (Fru Spik är väldigt flygrädd). På nästa flyg sov allihopa på grund av utmattning.

Vi hade läst lite olika recensioner om Air China, allt om urkasst till superbt. Inför OS2008 anslöt sig flygbolaget till Star Alliance och det verkar som att de skärpt till sig. Service var bra, flygpersonalen trevliga, toaletterna städades stup i kvarten och maten helt ok. Fru Spik hade beställt laktosfri mat och det fick hon, detta har varit problem på andra flygbolag. Man fick även alkohol, vin och öl, både till maten och efter. Tyvärr var disciplinen bland flygresenärerna inte lika bra, det var flera av de kinesiska resenärerna som inte respekterade flygbälteslampan utan steg upp och gick på toaletten strax efter start. Även när det var turbulens så var det många som stod upp i gången. Så Fru Spik och Oljeshejken var lite lätt förskräckta i början av resan då vi i Sverige följer reglementen.


Oljeshejkens och Mini Ninjans middag:



Fru Spiks mat:




Stort flygplan till Hong Kong, dock var det bara halvfullt:




Under mellanlandingen i Bejing upptäckte vi det som vi redan läst om på internet. Människorna i Kina tycker om ljusa små barn, speciellt flickor. Vart än vi gick så kom folk och hälsade på Mini Ninja, frågade vad hon hette, ville bli fotade, klappade på henne och gav henne presenter. Minisen är ju en social och glad typ så oftast tyckte hon att det var ok med dessa närgångna människor. Vi hade lärt henne att säga "Nihau" (hej) och "XieXie" (tack). Hon lärde sig även när hon skulle säga sitt namn och sin ålder. För att hon ibland skulle få vara ifred så kamouflerade vi henne med tofsar och legionärskepa.

Mini Ninjan blir fotad:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar