torsdag 23 juni 2011

Hong Kong 1a kvällen

Trötta och uppspelta landade vi i Hong Kong. Passkontrollen gick bra, bagaget kom fram och efter lite sökande hittade vi även vårt specialbagage, Mini Ninjans resevagn. På väg till taxikön såg vi skylten: Tyfon varning klass 1, oj vi hade inte räknat med en subtropisk storm, som "tur var" så betydde varningen bara att tyfonen fanns på 800 kilometers avstånd ute tills havs. Så ingen fara på taket. När vi passerade flygplatsens dörr så klev vi ut i en bastu, 32 grader och över 90 procents luftfuktighet gjorde att vi började svettas ymnigt. Efter en halvtimmas taxiresa kom vi till vårt hotell "Pacific Island". Vi fick ett rum på 25e våningen med utsikt mot bukten. Ett litet smakfullt rum med golv-till-tak fönster åt två håll. Det fanns tunga draperier att dra för men Fru Spik tyckte det var hyfsat läskigt med dessa fönster på denna höjden. Oljeshejken kände också av lite svindel men Mini Ninjan brydde sig inte ett dyft. Hon byggde kojor bakom draperierna och satt lutad i mot fönstrena.



Utsikt från hotellrummet nästa dag:
Huset mittemot renoverades, observera att byggnadsställningen är i bambu:






Förutom att se Hong Kong så var syftet med besöket att umgås med Kusin G som sen ett år tillbaka bor i staden. En brundbränd kusin kom och mötte oss på rummet. Planen för kvällen var umgänge och hämtmat på Kusin Gs takterass...på 50e våningen. Då Hong Kong har många invånare på liten yta så har de blivit experter på att bygga väldigt höga och relativt smala hus

Vi hämtade thailändsk hämtmat från ett lite annorlunda ställe. Det var en stor matsal, påminde mer om en arbetsplatsmatsal än restaurang. Runt matsalen var det små rum in i väggen där olika sorters mat såldes, indiskt, thailändsk, pizza.







Kusin G bor i en jättefin liten lägenhet på 49e våningen:



Han har en altan på 50e våningen:





Fin utsikt men HÖÖÖGt:






Starkaste minnet från denna kväll är den inte så angenäma doften av rutten fisk. Vårt hotell låg 5 minuter från Kusin G och på den promenaden passerade vi butik efter butik som sålde torkad fisk. Torkad fisk i 35 graders fuktig värme luktar rutten fisk. Mini Ninjan höll för näsan och Fru Spik kväljdes. Vi trodde den kvällen att hela Hong Kong luktar lik men insåg sedan att det bara var i detta kvarter.






1 kommentar:

  1. Lövely att läsa om er resa :) Ni verkar haft det bra & varmt å skönt. Blir så res-sugen!! Kram/P

    SvaraRadera